hits
  • 21.04.2017, 09:59

Sunnere cæsarsalat


Jeg elsker salater i alle former og smaker, noe som er fantastisk med tanke på hvor sunt og kalorisnålt det er. Noe som derimot kan virkelig ta salat fra JA-mat til NEI-mat (et begrep jeg egentlig hater og jeg vil understreke at det finnes absolutt ingen NEI-mat i min verden) er en fet, kaloririk dressing. Men ÅH! Det er jo så sabla godt med dressing! I går var jeg veldig sugen på en cæsarsalat, hvor selve det som gir denne salaten sin karakter er jo nettopp dressingen. Jeg liker tanken på å kunne "sunnifisere" mat uten at det skal bedrøve smaken og opplevelsen. Jeg elsker for eksempel tunfiskpizzaen som Voe delte på sin blogg (som nå er nedlagt, men Fitliving deler også en oppskrift på denne her) - Supergod!

Etter litt googling kom jeg over en oppskrift på en sunnere cæsarsalat på bloggen Go For Fit. Proteinrik også, suverent for meg som forsøker bygge litt muskler. I min salat valgte jeg å ha kylling, mix salat, cocktailtomat, salatsløk og fetaost. Toppet med rikelig med dressing. Dressingen gjorde jeg av naturell kvarg, gresk yoghurt, fløte, eggehvite, dijonsennep, hvitløk, sitronsaft, pepper og litt agave sirup. (Jeg valgte å lage den med laktosfrie produkter). Fremgangsmåte og full oppskrift finner dere på lenken ovenfor.

Enjoy!

/Renate
#sunn #sprek #sterk #mat #salat #cæsarsalat #dressing #sunn

  • 05.04.2017, 09:02

Eggelatte


Jeg beklager meget skitne vinduer. 

Jeg elsker egg og kunne fint spist egg hver dag til frokost i en eller annen form. Egg er en fantastisk råvare som er proppfull av deilige proteiner (flott for meg som skal bli sterk!) og rik på næringsstoffer. En klar vinner i et sunt kosthold. 

Egg er også så utrolig allsidig og da jeg kom over en oppskrift på äggelatte hos Clean Eating by Annika så bestemte jeg meg for å teste ut denne veldig enkle oppskriften. Alltid gøy å teste nye saker vet dere! Resultatet ble vel litt så som så, men det var i bunn og grunn helt min egen feil. For det første har vi jo verdens dårligste stavmikser så fikk ikke mikset opp egget ordentlig og for det andre tok jeg helt av med kryddningen. Jeg leste helt enkelt feil og blanda i kardemomme (altfor mye av det), kanel OG vaniljepulver. Jeg burde nok testet én smak om gangen og vært litt mer forsiktig. You live and you learn!

Jeg har tro på konseptet og kommer teste litt mer før jeg gir min endelige dom. 

/Renate
#sprek #sterk #sunn #egg #kaffe

Renate

The world through my lens.


Contact me

fotograf.renate@gmail.com


Follow

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no