hits
 • 07.11.2017, 11:30

Min bucket list for 2016


For noen år siden hadde jeg en annen blogg (jeg har hatt så mange i løpet av livet) og denne kom jeg tilfeldigvis over i dag. Der fant jeg en bucket list som jeg gjorde i slutten av 2015, med en rekke saker jeg ønsket å gjøre/oppleve i 2016. Jeg tenkte det kunne være spennende å se tilbake på dette og se hvilke av punktene jeg faktisk gjennomførte. 

 1. Forelske meg - Jeg elsker følelsen av å være forelsket og håper at jeg i løpet av neste år kommer treffe noen som gir meg sommerfugler i magen. Jeg har absolutt ingen hast med dette, men det skulle være herlig å kunne kombinere dette med varm sol og blå himmel neste sommer.

  √ - Check: Ingen hast kanskje, men dette kunne jeg krysse av ganske fort. Allerede i februar møtte jeg mannen i mitt liv. Vi ble offisielt sammen måneden etter og sambos i begynnelsen av juni. 
   
 2. Skrive en bok - Jeg har alltid hatt et ønske om å skrive en bok, men fram til nå har jeg ikke gitt denne drømmen så mye tid og tanke. I 2016 ønsker jeg å ta tak i dette og i alle fall gi det et realt forsøk. Hvem vet, kanskje jeg er den nye J.K. Rowling?

  Nope: Dette er et ønske jeg har vært år, men heller ikke i 2016 ble det noen bok. Det ble flere forsøk, mange begynnelsen. Men hva er vel en begynnelse om det mangler både midten og slutten.


   
 3. Gjør noe nytt hver eneste dag - Denne ideen fikk jeg fra Ross i Friends. Jeg tror jeg skipper skinnbuksene, men selve konseptet er morsomt. Det trenger ikke være noe life-changing hver dag, men små element i hverdagen som bryter en ellers fast rutine. Berikende liker jeg å tro.

  Nope: Jeg vet jeg begynte veldig sterkt med dette, men her aner jeg ikke hvordan det gikk. Jeg gikk i alle fall ikke bevisst inn i å gjøre nye saker hver dag, det ble rett og slett glemt.
   
 4. Prøv en ny restaurant hver måned - Jeg elsker å gå på restaurant, men jeg har vært dårlig på å teste nye steder. Nå har jeg jo flyttet til en ny storby med masse utvalg, så her er det bare å velge og vrake. 12 nye, forskjellige restauranter skal ikke være noe problem her i byen. Jeg planlegger å skrive reviews av alle disse, så heng med!

  √ - Check: Fikk testet så utrolig mange bra restauranter i løpet av året, mye takket min elskling som liker fancy dining like mye som meg. Han ble fort en riktig bra partner in crime på dette målet.


   
 5. Teste en ny matrett hver uke - Jeg har siden jeg ble singel vært utrolig dårlig på å lage mat, så jeg ønsker å motivere meg selv til å finne tid på kjøkkenet igjen. Jeg liker jo å lage mat, så hvorfor skal jeg ikke gjøre det bare for at jeg lager for en i stedet for to?

  Nope: Nei, tvilsomt altså.
   
 6. Besøk et nytt land - Det finnes så mange plasser jeg ikke har vært som jeg alltid har hatt lyst å besøke, så hva stopper meg egentlig. 2016 er året hvor jeg kommer besøke minst ett av disse stedene, om det så er Italia, Frankrike, fastland Spania etc. Det trenger ikke være på andre siden av kloden liksom

  √ - Check: Dette ble så absolutt fullført, med både tur til Hellas og USA. Siden den gang har jeg også vært i Frankrike, Monaco og på Bali om vi også regner med i år. Ikke helt feil det. 


 7. Gå på audition for en tv-serie eller film - Jeg har absolutt ingen drømmer om å bli det neste stjerneskuddet i kjendisverden, og ikke kan jeg se for meg at jeg noensinne skulle lande en rolle i noe som helst. Dette er kun for å utfordre meg selv litt og skal være en "kul grej" som vi så fint sier i dette land.

  Nope: Hahaha, nei men altså, hva tenkte jeg her?
   
 8. Delta på Tough Viking - Enda en utfordring til meg selv, denne gang mer fysisk enn psykisk. Ønsker å delta på dette for å vise meg selv at jeg kan dra meg gjennom all gjørme og stå på mållinjen som en "finisher". 

  √ - Check: Jeg tror jeg hadde ønsker om dette, men aldri helt tro på at jeg skulle gjennomføre. Men du, det gjorde jeg og det var så fasans gøy!

Resultat: 50% 

Det syns jeg ikke var så ille! Veldig gøy å se tilbake på å vurdere hvor mye man faktisk fikk gjort av det man drømte om. Jeg tror nesten jeg må sette opp en liten bucket list for 2018! 

Har dere en bucket list for 2017? I så fall vil jeg gjerne høre hva dere har for punkter. 

#bucketlist #ønsker #drømmer #reiser #tilbakeblikk #kjærlighet

 • 13.04.2017, 11:51

Gledelig påske!


 • 04.04.2017, 14:21

Ikke den beste begynnelsenKjekkasen min ute og mosjonerer i Verdal i januar. 

Jeg ligger i sengen på dag to. Klokken har slått to på ettermiddagen. Her har jeg ligget nesten hele dagen, helt stille. Min Fitbit viser 304 steg og en kaloriforbrenning på 792. Gitt opp allerede? Nei da. Men så flaks som jeg har så har jeg klart å få noen slags kink i ryggen så det stikker som en kniv inn i meg ved minste bevegelse. Ikke helt den beste begynnelsen på mitt sprek, sterk & sunn eksperiment. Ja, ja, sånn kan det gå. Det er viktig å ikke gi opp bare for at man opplever litt motgang. Motivasjonen og iveren er i alle fall fortsatt på plass.

Når man uansett må ligge i ro, ser jeg denne tiden som en bra mulighet til å google seg frem til gode, sunne matoppskrifter som jeg skal teste fremover. Jeg er inne på sporet av rene, gode råvarer og mat lagd fra bunn. Så her skal halvfabrikat elimineres så godt det lar seg gjøre. Jeg sitter også og vindushopper på outnorth.se og naturkompaniet.se. Det er mye utstyr man behøver for en fjellvandring så det er greit å bli litt kjent med hva som finns før man investerer i noe. Da kjennes ikke dagen helt bortkastet i alle fall.

/Renate
#sprek #sterk #sunn

 • 02.04.2017, 20:59

Sprek, sterk & sunnSlenger med et turbilde fra i fjor høst for illustrasjon.

Jeg har lenge prøvd å finne meg selv i en rotete verden med mye støy. Hvem er jeg? Hvem vil jeg være? Hvordan vil jeg forme mitt liv slik at jeg med glede og stolthet kan se tilbake på det når jeg en gammel, skrøpelig fru har blitt? Det har vært så uendelig mange potensielle svar på disse spørsmålene opp igjennom årene, og kjenner jeg meg rett så kommer det nok nye svar så lenge jeg puster.

For noen uker siden skulle jeg bygge en egen web app og du kan tro den skulle ta av. Så skulle jeg tjene nok penger på den til å leve det søte liv resten av mine dager. For et år siden skulle jeg skrive en bok hvor jeg tar utgangspunkt i mitt eget liv. Den skulle bli oversatt til alle verdens språk. Så skulle jeg tjene nok penger på den til å leve det søte liv resten av mine dager. Og slik har det alltid vært. Et genialt svar popper opp i hodet mitt og jeg er superivrig i kanskje 3 dager før iveren blekner og dør.

Nå har jeg en ny plan, igjen. Men jeg er håpefull for denne, da interessen i dette har vært til stede en stund nå. Det hjelper også at kjæresten min er så på ballen når det kommer til akkurat dette temaet. Det hjelper alltid på motivasjonen om man kan være to om noe, ikke sant? Nå skal jeg bli sprek. Jeg skal bli et friluftsmenneske og vandre i skog og mark. Jeg skal bli sterk. Jeg skal løfte tyngre vekter enn jeg noensinne har løftet før. Jeg skal bli sunn. Jeg skal lære meg mer om kosthold og spise mat som min kropp jubler av glede av.

"Er DET din store slagplan?" tanker du kanskje. Ja. Og jeg vil ta med dere på den turen jeg skal gi meg ut på. Så får vi se da dere, om det holder lengre enn 3 dager. 

/Renate
#sprek #sterk #sunn

Renate

The world through my lens.


Contact me

fotograf.renate@gmail.com


Follow

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no